Szolgáltatások díjszabása

A Magyar Nemzeti Levéltár Somogy Vármegyei Levéltára szolgáltatásainak díjszabása

A legkisebb számlázási összeg külföldre 60 US-dollár vagy 55 euró (EUR) + postázási költség.

A megrendelések átfutási ideje a megrendeléstől számítva legfeljebb 20 munkanap. Nagyobb megrendelések esetén a vállalási határidőt egyedileg állapítjuk meg.

Postai utánvét esetén belföldre a megrendelés összegéhez hozzáadandó a csomagolási és a postaköltség is. A hagyományos postázás (nagyboríték) során keletkezett károkért a MNL felelősséget nem vállal. A biztonságos (szakadás- és gyűrődésmentes) csomagolást a megrendelőnek külön kérnie kell, ennek a költsége a megrendelőt terheli.

A digitális képek a MNL szerveréről is letölthetőek, a másolási díj előzetes átutalását követően. A számlát ez esetben postázzuk, a postázási költség a megrendelőt terheli, ezt az átutalással egy időben kell rendezni.

A megrendelt szolgáltatást a megrendeléstől számított egy munkanapon belül anyagi kötelezettség nélkül le lehet mondani, azon túl a megrendelt szolgáltatást a megrendelőnek ki kell fizetnie.

Ha a digitális felvételekre vonatkozó megrendeléskor a megrendelő a minőséget nem jelöli meg, akkor a felvétel kutatói változatban (JPG) készül el.

A felvételek ára nem laponként, hanem oldalanként értendő.

Az A1-nél nagyobb tervrajzok, térképek, illetve a 86 × 60 cm-nél nagyobb méretű iratok csak több részletben szkennelhetők.

A név, a beadás dátuma, az elérhetőség feltüntetése, az adathordozó és átvétel módja mellett a pontos levéltári jelzet, valamint az irat pozíciójának (recto+verso oldal) megadása is szükséges a megrendelések teljesítéséhez. Kérjük pontosítani, hogy a pecséttartozékokról és címerekről külön is kérik-e a felvételt.

Mikrofilmről digitális fényképfelvételt fotójegy ellenében lehet készíteni az anyakönyvi mikrofilmek kivételével.

Fénymásolat nem készíthető az alábbi iratokról: térképek, tervek, oklevelek, savasságtól töredező iratok, penészes iratok, viaszpecsétes iratok, pergamen, fényérzékeny színezékeket tartalmazó iratokról, leválásra vagy elkenődésre hajlamos íróanyagú iratokról, a másológép munkalapjánál nagyobb méretű iratról, eredeti fényképről, nehéz, sérült, szoros kötésű könyvről.

Amennyiben az iratról mikrofilm vagy digitális másolat áll rendelkezésre, akkor a másolatot arról kell elkészíteni.

Az anonimizálás munkadíja: 250 Ft/oldal + másolási költség + áfa.

A feltüntetett árak tartalmazzák a 27%-os általános forgalmi adót!

A Somogy Megyei Levéltár szolgáltatásaiért 2014. február 10-től az alábbi díjakat állapítom meg:

I. Térítésmentes szolgáltatások
II. Könyvtárhasználati díj
III. Másolatkészítés és fotózás