Pro Archivo Regni 2019

2019.03.04.
2019-ben a Pro Archivo Regni díjat hosszú időn át végzett kiemelkedő munkájáért Konrád Aranka könyvtáros, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára Könyvtárának vezetője kapta. Az elismerést dr. Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója adta át.

Konrád Aranka 2007. április 1-je óta vezeti a Magyar Országos Levéltár, 2012-től pedig a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára Könyvtárát. 2009 és 2012 között irányítása alatt ment végbe a teljes könyvtári állomány elektronikus könyvtári adatbázisban (Corvina-katalógus) történő rögzítése és az elektronikus kölcsönzés bevezetése. Vezetése alatt készült el az új gyűjtőköri szabályzat és indult el a könyvtár hírlevele.

 

Fotó: Varga Máté (MNL OL)

 

2012-ben a Magyar Nemzeti Levéltár megalakulásakor a könyvtár kapta feladatul a megyei levéltári könyvtárak munkájának koordinálását. Ennek eredményeként a megyei levéltári könyvtárak által használt hat különböző rendszerből egységesen a Corvina-katalógus rendszerébe kerültek az elektronikusan állományba vett kötetek, valamint elkezdődött az elektronikus katalogizálás azokban a könyvtárakban is, ahol eddig csak cédulakatalógus épült. A szakmai szempontból is sikeres rendszer további fejlesztéseket tesz lehetővé, és országos szinten könnyíti a levéltárosok hozzáférését a könyvtári állományhoz. Ennek a munkának a napi szervezése, irányítása Konrád Aranka feladata volt, amit nagy hozzáértéssel végzett.

Konrád Aranka mind a Magyar Országos Levéltárban, mind az MNL Országos Levéltárában hozzáértéssel és nagy szaktudással segítette elő a könyvtár működését és fejlődését.

 

Munkája szakmai elismeréseként Keresztes Csaba, Körösmezei András, Kovács Eleonóra Puskás-Paulik Ágnes és Szabó Attila főtanácsosi címet, Berényiné Dr. Kovács Gyöngyi és Gábor Éva tanácsosi címet, Szigeti Zsolt pedig munkatársi címet kapott.

 

Utolsó frissítés:

2019.03.13.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges