Kovácsné Éltes Éva (1962–2018)

2018.03.12.
Fájó szívvel búcsúzunk Kovácsné Éltes Évától, aki 56 éves korában hagyott itt minket.


Kovácsné Éltes Éva (1962–2018)

Kovácsné Éltes Éva harmincnégy évet dolgozott az Országos Levéltár könyvtárában. Büszke volt arra, hogy miután 1984-ben idekerült, egyetlen szakképzett könyvtárosként folytatta a szakkönyvtár állományának fejlesztését. Mindig nagy szeretettel gondozta a könyveket, és segítőkészen teljesítette a kutatók és a levéltári dolgozók könyvtári kéréseit.

Budapesten született 1962. április 28-án, de a Balaton-felvidéken, Kővágóörsön nőtt fel. A sors nem adott könnyű életet neki. Evangélikus lelkész édesapja korán elhunyt. Édesanyját és testvérét egy tragikus balesetben veszítette el. Három gyermeke született, Ádám, Bálint és Zsóka, akiket odaadással és nagy küzdelmek közepette nevelt fel.

A veszprémi Kállai Éva Gimnáziumban érettségizett 1980-ban, majd a Bajai Tanítóképző Főiskolán szerzett könyvtár szakos végzettséget 1984-ben. Ezután az Országos Levéltár Bécsi kapu téri szakkönyvtárában dolgozott élete végéig. Legfontosabb feladata a könyvek nyilvántartása és feldolgozása volt. Az utóbbi hat évben legtöbb idejét az olvasók kiszolgálása és a kutatók könyvtári tájékoztatása tette ki, emellett a munkatársak számára kölcsönzött. Munkája részeként intézte a könyvtárközi kölcsönzést, és kötészetre küldte a rossz állapotú folyóiratokat és segédleteket. Az elektronikus katalógus használatát is munkája fontos részének tekintette.

Hosszan tartó súlyos betegség után hunyt el.

 

Utolsó frissítés:

2018.04.04.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges