Idén is találkozhattak a levéltárral a Múzeumok Majálisán

Szerző: Kanyó Ferenc
2018.05.16.
A tavalyi évhez hasonlóan, idén is megrendezésre került a Múzeumok Majálisa, a Magyar Nemzeti Levéltár pedig idén is részt vett az eseményen.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is megrendezésre került a Múzeumok Majálisa, ám ezúttal kicsit más megjelenésben. A Múzeum-kert felújítása miatt ezúttal a résztvevő intézmények nem a szabadban, hanem a Magyar Nemzeti Múzeum falai között kaptak helyet. Az ország minden szegletéből érkező múzeumok és más közművelődési intézmények megtöltötték a múzeum épületét és belső udvarait. A szűkösebb hely ellenére nagyszámú látogató volt kíváncsi a rendezvényre.

A Magyar Nemzeti Levéltár idén is úgy döntött, hogy csatlakozik a Múzeumok Majálisán résztvevő intézményekhez. A cél a többi múzeummal szemben nem elsősorban az volt, hogy a levéltár mindennapi szerepéről és az állampolgárok lehetőségeiről tájékoztassuk az érdeklődőket. A közelgő programjaink közül a május 21-én a Honvédelem Napján előzetes bejelentkezés nélkül meglátogatható Görgei-kiállítás iránt volt a legnagyobb érdeklődés.

A rendezvényen két könyvbemutatót is tartottunk, amelyre a Nemzeti Múzeum egy előadásokra kijelölt helyszínén került sor. A Nyomot hagytak. Évszázadok, személyiségek, aláírások című kötetünket Paukovics Gergő, míg a Kémek, korok, életek. Erica Glaser Wallach és Noel H. Field története című munkát Mikó Zsuzsanna főigazgató-helyettes ismertette.

Emellett természetesen a rendezvényen valamennyi, utóbbi időben megjelent kiadványunk megvásárolható volt. A Múzeumok Majálisára látogatók közül sokan érdeklődtek munkatársainknál a családkutatás lehetőségeiről. Hogy releváns válaszokat kapjanak, két a levéltár óbudai kutatótermében dolgozó munkatársunk is részt vett a rendezvényen, hogy elsőkézből tájékoztassák a kérdezőket.

Bízunk benne, hogy őket, és a többi érdeklődőt is hamarosan viszontláthatjuk a levéltárban.

Utolsó frissítés:

2018.05.28.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges