Élénk érdeklődés kísérte 23. Levéltári Napunkat

2021.09.16.
Egy év kényszerű kihagyás után, 2021. szeptember 14-én rendeztük meg a legújabb helytörténeti kutatásokat bemutató konferenciánkat.

A hagyományokhoz híven a megyeháza dísztermében tartott eseményen a megyei közgyűlés elnöke, Hubai Imre, valamint a kormányhivatal főigazgatója, Katona Károly köszöntötte a szép számmal megjelent hallgatóságot. A Magyar Nemzeti Levéltár részéről Czetz Balázs megyei főigazgató-helyettes méltatta a megyei levéltárak kulturális életben játszott szerepének fontosságát. A köszöntők után került sor a „Pro Archivo” oklevél átadására, melyet idén Demeter István, a TISZApART Mozi ügyvezető igazgatója kapta a levéltár vándorkiállításainak bemutatásáért, valamint plakátgyűjteményének gyarapításáért. Ezt követően hangzottak el a levéltárosok, muzeológusok és helytörténészek előadásai változatos témában. A jól sikerült rendezvényt fogadás zárta, ahol lehetőség adódott arra, hogy az előadókkal kötetlen formában beszélgethessenek vendégeink.

A Szolnok TV tudósítása a konferenciáról: https://www.szolnoktv.hu/hirek/leveltari-nap?fbclid=IwAR1RM8rC1kDKsHv550uEn_DvpeKfHlwxgHrhVP3SXH5QwRTAu9ic2x0VQ48

 

 

 

Utolsó frissítés:

2021.11.02.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges