„Delineata per Laurentium Bedekovich"

Id. Bedekovich Lőrinc kéziratos térképeiből készült vándorkiállítás nyílt meg Jászfényszarun
2019.11.19.
2019. november 15-én a jászfényszarui Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtárban nyílt meg a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság és a MNL Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára közös, id. Bedekovich Lőrinc (1751-1823) kéziratos térképeiből összeállított vándorkiállítása. A tárlat létrejöttét támogatta a Jászok Egyesülete és Jászfényszaru Város Önkormányzata.

A rendezvényen a Kovács Béláné Pető Magdolna, a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság elnöke, és Baranyi Brigitta, a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványa köszöntötte a jelenlevőket. Ezt követően Horváth Gergő, a levéltár igazgatóhelyettese emlékezett meg a Jászkun Kerület négy évtizeden át (1779-1819) hivatalban levő főmérnökéről és mutatta be a kiállítást, melyen a geometra mintegy 26 munkája kapott helyet. A rendezvény zárásaként Dr. Farkas Kristóf Vince történész mutatta be a Tájak-Korok Múzeumok sorozat legújabb kiadványait.

A kiállítás 2020. január 20-ig tekinthető meg a jászfényszarui Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár földszinti termében, az intézmény nyitvatartási idejében.

Szoljon.hu galéria: https://www.szoljon.hu/galeria/bedekovich-lorinc-kiallitas/

Jászsági Térségi Televízió beszámolója a rendezvényről: https://www.youtube.com/watch?v=zFS-hwUOmYw

 

Utolsó frissítés:

2019.12.02.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges