"Magyarország csillaga" - Széchenyi István

2018.09.18.

Csorba László

Magyarország csillaga” Széchenyi István

225 éve született a sopronnyéki kerület ’48-as képviselője

 

 

Gróf Széchenyi István születésének 225. évfordulója alkalmából az MNL Győr-Moson-Sopron Megye Soproni Levéltárának a kiadásában jelent meg Csorba László a legnagyobb magyar életéről szóló kiadványa 2018 februárjában. A kötet egy a gróf életről, munkásságáról, kortársairól gazdagon illusztrált, az új kutatási eredményekre reflektáló olvasmányos biográfia, mely egyaránt szól a reformkor iránt érdeklődő szakembereknek, a művelt nagyközönségnek és a diákságnak.

 

A mai utókor emlékezetében és tudatában Széchenyi István múltunk egyik legkiemelkedőbb politikusa: államférfi, író, szellemi vezér, a magyar polgári átalakulás első programadó egyénisége, aki nagyon sok szállal kötődött mind a megyéhez, mind Sopron városához. Ez utóbbit szimbolizálja, hogy ő volt a város első díszpolgára.

 

Széchenyi István születésének 227. évfordulója alkalmából Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata ünnepi megemlékezéssel tiszteleg a legnagyobb magyar emléke előtt. A megemlékezésen bemutatásra kerül Csorba László kötete is.

 

 

Utolsó frissítés:

2018.10.04.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges