Veszprém város első világháborús hadigondozási adatbázisa

2018.05.14.
Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy levéltárunk virtuálisan elérhető segédletei között immár megtalálható Veszprém város első világháborús hadigondozási adatbázisa is, amely a Veszprémi Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatásával valósult meg.

Az adatbázis a Veszprém város, valamint Kádárta és Gyulafirátót települések irataihoz tartozó, fennmaradt első világháborús vonatkozású hadigondozási alapiratok felhasználásával készült, a háborús áldozatok és a hadirokkantak adatait megjelenítve.
E segédletet elsősorban családtörténet-kutatóknak ajánljuk, de helytörténet, hadtörténet iránt érdeklődők is haszonnal böngészhetik, hiszen a személyes adatok (születési hely és idő, lakóhely, foglalkozás) mellett arról is találhatók információk, hogy az adatbázisban szereplő személyek mely alakulatnál milyen rangban szolgáltak, hol és mikor sebesültek vagy estek el, esetleg hol és mikor voltak hadifogságban.

Az adatbázis elérhető a Segédletek: Adatbázisok menüpontban, vagy a következő linken keresztül: http://www.veml.hu/leveltar/id-467.html

Utolsó frissítés:

2018.10.16.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges