Jelenlegi hely

Arcok és könyvek... Bemutatkozik a Veritas

2022.06.17.
2022. június 13-án, hétfőn tartottuk az NKA által egy évtizeden át támogatott Arcok és könyvek a történettudomány műhelyéből című sorozat záró rendezvényét, amelynek vendége a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár főigazgatója, Prof. Szakály Sándor és levéltárvezetője, Kissné Bognár Krisztina volt.

Elsőként főigazgató úr az intézet alapítását, működését, az ott folyó tudományos munkát mutatta be, külön kitérve a munkacsoportokra. Kissné Bognár Krisztina az intézet levéltárának munkájába adott betekintést, amelyben nagy nagysúlyt kapott annak a folyamatnak a bemutatása, hogy miként válik egy irattár levéltárrá. A prezentációt követően a rendszerváltást követő kárpótlási folyamatról és az ekkor keletkezett iratok típusairól, információértékéről esett szó. A jelenlévő levéltárbarátok és dr. Szilágyi László kutatótanár diákjai a Zrínyi Ilona Gimnáziumból megismerkedhettek Szakály Sándor professzor úr tudományos munkásságával, kutatásaival, könyveivel is, amelyeket megtekinthettek kis kamarakiállításunkban.

A délelőttöt a több mint tíz éve főként Galambos Sándor és Kujbusné Mecsei Éva szervezésében futó projekt bemutatásával  zárult. Támogatónk az NKA volt.

A rendezvényt élőben követhették facebook-oldalunkon, ahol felvételről megtekinthető. 

Fő támogatónk:

 

Média:

 

Utolsó frissítés:

2022.08.11.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges