Jelenlegi hely

A magyar tudomány ünnepe

2021.12.03.

A Magyar Tudományos Akadémia programsorozat keretében november 29-én konferenciát tartottak Nyíregyházán a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán, amelyen munkatársaink, Garas Norbert és Szemán László is előadást tartottak.

A magyar tudomány ünnepe címmel indított programsorozatot a Magyar Tudományos Akadémia, amelynek keretében konferenciát tartottak november 29-én Nyíregyházán a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán. A rendezvényt „Tudomány: iránytű a jövőhöz” címmel a Főiskola Pedagógiai és Pszichológiai Központ szervezte. A konferencia szervezői a címadással is arra bíztatták a megjelenteket, hogy bízzanak a tudományban.

A rektori köszöntőt és a közös előadásokat követően a konferencia teológiai és interdiszciplináris szekciókban folytatódott. Utóbbiban hét előadás hangzott el, rendkívül változatos összeállításban. Hallhattunk a reziliens helyi kormányzás nyíregyházi tapasztalatairól, az inter-COVID időszakban előforduló lelki nehézségekről és azok kezelési formáiról, az egészségfejlesztésről, valamint a koronavírus teremtette helyzet esélyegyenlőségi korlátairól. Az utolsó két előadás az urartui állam működésének és változásinak bemutatása mellett a múlt nagy járványairól szólt. Az MNL SZSZBML levéltárosai, Garas Norbert és Szemán László az idén tavasszal megnyitott kiállításukhoz kapcsolódóan tartottak előadást. A pestis, a kolera, a himlő és a spanyolnátha járványait mutatták be a kollégák megyei és nyíregyházi vonatkozású források tükrében.

Média: 

SZAGKHF

Facebook

Utolsó frissítés:

2021.12.03.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges