Tájékoztatás az MNL SML kutatótermének korlátozott nyitvatartási rendjéről

2020.06.29.

Tájékoztatás

a Magyar Nemzeti Levéltár Somogy Megyei Levéltárának

korlátozott nyitvatartási rendjéről{C}{C}{C}

Hatályos: 2020. július 1-től visszavonásig.

 

Tájékoztatjuk tisztelt kutatóinkat, hogy a Magyar Nemzeti Levéltár Somogy Megyei Levéltárának (továbbiakban MNL SML) kutatótermi használati és nyitvatartási rendje az alábbiak szerint módosul.

Kutatótermi rendelkezések

Nyitvatartás:

Hétfő          8:00 – 15:45        
Kedd          8:00 – 15:45
Szerda         8:00 – 17:30
Csütörtök   8:00 – 17:30
Péntek        zárva

Bejelentkezés

Kutatni csak előzetes bejelentkezés alapján lehetséges! Időpontot foglalni az MNL SML központi e-mail címére küldött elektronikus üzenetben: (sml@mnl.gov.hu), vagy a kutatószolgálat telefonszámán lehet: 06-82/528-202. Az előzetes bejelentkezés során kérjük, jelezzék, hogy délelőttre, délutánra, vagy egész napra foglalnának időpontot. Kérjük, minden esetben várják meg a kutatószolgálat visszaigazolását a kutatási alkalom jóváhagyását illetően. Amennyiben a megjelölt kutatási alkalommal mégsem tud megjelenni, jelezze kollégáinknak!

Személyes konzultációra, levéltári konzultációra a kutatóteremben nincs lehetőség, minden ilyen kérésüknek a kutatóterem területén kívül illetve elektronikus úton, vagy telefonon tudunk eleget tenni. A járványhelyzet teljes megszűnéséig célunk az, hogy a személyes érintkezéseket minimalizáljuk.

A kutatóterem befogadóképességét a megfelelő biztonságos távolságtartás (minimum 1,5m) betartása érdekében az alábbiak szerint korlátozzuk:

-          A kutatóteremben és a mikrofilm olvasóterem befogadóképessége 6 fő. (1 fő mikrofilm, 2 fő számítógép, 3 fő levéltári iratok kutatása asztaloknál)

-          A számítógépek és a mikrofilmolvasók használatára újra bevezetjük az előjegyzéses rendszert, valamint az eszközök használati idejét korlátozzuk.

Kutatás

Az iratok előkészítési ideje a kéréstől számított 2 munkanap. Mikrofilmek, anyakönyvi kötetek, térképek, iktató és mutatókönyvek esetén 1 munkanap.

Saját íróeszközt és jegyzetpapírt, füzetet, nagyítót (amennyiben szükséges) hozzanak magukkal, a levéltár nem tud eszközt biztosítani jelen helyzetben.

A kikért és visszavett iratokat 24 órás karanténba helyezzük.

A kutatótermi számítógépek és mikrofilmolvasók igénybe vehetőek, a kihelyezett kézfertőtlenítők használata mellett.

Egészségügyi rendelkezések

 Az intézmény területén, a kutatóteremben, mikrofilmolvasó helyiségben kötelező a sál vagy maszk rendeltetésszerű használata, az orr és száj eltakarása. Intézményünk maszkot nem tud biztosítani, a kutatónak magának kell gondoskodnia erről. A portaszolgálati pultnál, a számítógépek és mikrofilmolvasók mellett kihelyezett kézfertőtlenítők használata kötelező. Étkezés a levéltár épületében kutatók számára nem lehetséges.

Fokozottan felhívjuk kutatóink figyelmét, hogy fertőző léguti (influenza, torokgyulladás stb.), lázzal, hasmenéssel járó megbetegedés esetén intézményünket ne keressék fel, a kutatást ilyen helyzetben megtagadjuk!  

A 65 évnél idősebb kutatók részére külön helyiséget biztosítani nem tudunk.

 

Kérjük a fentiek betartását és szíves megértésüket!

Kívánunk minden kutatónknak eredményes kutatást!

 

 
 

Polgár Tamás

levéltár-igazgató

 

Utolsó frissítés:

2020.07.13.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges