Megjelent kollégánk, Récsei Balázs legújabb kötete

2023.10.06.

A kaposvári Táncsics-gimnáziumban 2023. október 5-én mutatták be az MNL Somogy Vármegyei Levéltára főlevéltárosának az Iskolapadból a magasba című kötetét. A kaposvári Somssich–Táncsics Gimnázium Baráti Köre Egyesület által kiadott könyvben dióhéjban helyet kapott az intézmény krónikája, az alapítás két meghatározó személyisége (herceg Esterházy II. Miklós és Váli János), valamint 99 egykori – utóbb nevessé vált – gimnazista rövid életrajzi vázlata, illetve fényképe (esetleg egyéb odaillő illusztráció). Alapvetően tudósok, politikusok, művészek, sportolók, közigazgatási vezetők szerepelnek az összeállításban.

A kéziratot Nübl János főlevéltáros lektorálta, az olvasószerkesztői teendőket Kiss Norbert Péter igazgatóhelyettes, főlevéltáros látta el. A képek szerkesztését, a kötet műszaki szerkesztését és a borítóterv alapjául szolgáló felvételeket Fejes László levéltári asszisztens készítette. (Mindhárman az MNL Somogy Vármegyei Levéltárának munkatársai.)

 

Az 1450 példányban kiadott könyv kereskedelmi forgalomba nem kerül. A kötetek zömét a Táncsics-gimnázium jelenlegi tanulói, illetve öregdiákjai kapták. A tervek szerint a könyvnek újabb, aktualizált kiadásai is lesznek, amelyet a következő évek gimnazistái fognak megkapni.

 

 

 

Utolsó frissítés:

2023.11.13.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges