Rangos konferenciát tart a Levéltár a Kállay család tiszteletére

2024.04.24.
A Kállay család jelentősége a magyar történelemben címmel II. András 1224-ben kiadott aranypecsétes oklevelének 800 éves évfordulója alkalmából május 7-én, kedden 10 órától tudományos konferenciát tart a Magyar Nemzeti Levéltár. Az eseményre várják a jelentkezőket.

A Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) Országos Levéltára Bécsi kapu téri palota kiállító- ás konferenciatermébe megszervezett tudományos konferencián köszöntőt mond Kállay Kristóf, Kállay Miklós néhai miniszterelnök unokája. A köszöntő elhangzása után a délelőtt és a délután folyamán is öt-öt előadást hallgathatnak meg a rendezvényen résztvevők a Kállay család kapcsán. A délelőtti, középkor blokk levezető elnöke Szovák Kornél Széchenyi-díjas magyar klasszika-filológus, történész, az MTA doktora lesz, míg a délutáni, modern kori blokkot az MNL főigazgatója moderálja. S végül Szabó Csaba mondja a zárszót is, és értékeli a konferenciát.

A délelőtti és délutáni blokk közötti ebédszünetben Rácz György főlevéltáros, az MNL Tudományos Igazgatóságának helyettes vezetője A Kállay-címer és környezete az Országos Levéltár Tanácstermében címmel tart vezetést a szóban forgó helyiségben.

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A rendezvényen kép- és hangfelvételek készülhetnek.

 

Utolsó frissítés:

2024.05.09.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges