Kulturális Örökség Napjai az Országos Levéltárban 2023

Beszámoló
2023.09.20.
Idén szeptember 16-17-én zajlottak a Kulturális Örökség Napjai, amely programsorozat keretén belül a Magyar Nemzeti Levéltár Bécsi kapu téri palotája mindkét napon várta a látogatókat. Az idei rendezvénysorozat mottója a „Velünk élő örökség” volt, amely jelmondathoz intézményünk is igyekezett idomulni a meghirdetett programokkal.

Az Országos Levéltár intézményként részese a „velünk élő örökségnek”: egyrészt múltunk írásos örökségének egyik fő őrzőhelye, másrészt maga a Bécsi kapu téri épület is magán viseli a huszadik század számos eseményének a nyomát. A levéltár által őrzött írásos örökséggel ismerkedhettek meg azok a látogatók, akik vezetett raktársétákon, iratbemutatókon vettek részt, míg az épületbejárások alatt az érdeklődők az intézmény és a levéltári palota múltjáról hallhattak érdekességeket.

A szombati napon ismét részt vehettek vendégeink tematikus vársétánkon, illetve a hétvége folyamán ingyenesen lehetett megtekinteni A nemzet emlékezete – A magyar történelem mérföldkövei című állandó kiállításunkat, a második emeleten pedig kézműves foglalkozás várta az érdeklődőket.

Szombaton kollégáink ezen kívül a családfakutatással kapcsolatos előadásokkal is várták a látogatókat a kutatóteremben, vasárnap pedig egy, a témához kapcsolódó kötet, a Keresem őseimet című került bemutatásra. A kiadványt Ari Ilona, a Magyar Családtörténet-kutató Egyesület elnöke mutatta be a szép számmal megjelent hallgatóság számára a Tanácsteremben.

 

A borongósabb idő miatt szombaton viszonylag kisszámú látogató tisztelt meg minket érdeklődésével, azonban vasárnap folyamán sokkal többen keresték fel intézményünket. Két nap alatt így összesen több mint 1200 fő tért be a Bécsi kapu téri palotába, és vett részt a neki tetsző programon.

Vendégeinknek köszönjük az érdeklődést, munkatársainknak pedig köszönjük, hogy munkájukkal segítették a rendezvény sikerét.

 

Utolsó frissítés:

2023.10.26.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges