Fontos kutatási eredményekről számolnak be a kerámiatörténet kapcsán

Szerző: Borsodi Attila
2024.10.09.
Az újabb fejezetek a magyar kerámiaipar államosítást követő fejlődéstörténetének vizsgálatához című kutatási program eredményeiről számolnak be október 21-én workshopon. Az eseményre előzetesen regisztrálni szükséges.

A magyar kerámiaipar történetének újabb fejezetei az államosítást követő időszakából témában workshopot szervez a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) és a Magyar Kerámia Szövetség. A rendezvényt október 21-én, hétfőn 10 óra 30 perctől az MNL Országos Levéltára (OL) Bécsi kapu téri épületének kiállító- és konferenciatermében tartják. Az eseményt annak kapcsán szervezik meg, hogy a Magyar Kerámia Szövetség több mint öt éve elindította kutatási programját a magyar kerámiaipar 20. századi történetének feltárására, és az elért eredményeket mutatják be neves szakértők.

A várhatóan 14 óráig tartó rendezvényen köszöntőt mond Czetz Balázs, az MNL gyűjteményi főigazgató-helyettese és Túri András, a Magyar Kerámia Szövetség elnöke, az esemény moderátora Katona Csaba történész, az MNL kommunikációs referense lesz. A bevezető előadást Kiss András főlevéltáros, az MNL OL Gazdasági Levéltári Osztály vezetője tartja meg, majd beszámol az elért eredményekről Szűts István Gergely, a Herendi Porcelánművészeti Múzeum igazgatója, Presztóczki Zoltán, az MNL Csongrád-Csanád Vármegyei Levéltárának főlevéltárosa és Szilágyi B. András, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyetemi adjunktusa. A program a felmerülő kérdések, vélemények megválaszolását követően kötetlen beszélgetéssel zárul.

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a workshopon kép- és hangfelvételek készülhetnek.

 

 

Csatolt állományok: 

Utolsó frissítés:

2024.10.09.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges