A tengerentúlra látogat a Magyar Nemzeti Levéltár delegációja

2024.02.23.
Az Amerikai Egyesült Államokba utazik Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) főigazgatója és Hegedűs István levéltáros, az Informatikai és Innovációs Igazgatóság Digitális Tartalomfejlesztési Osztály vezetője a FamilySearch nonprofit szervezet meghívására.

A magyar levéltárosok első állomása New York, ahol találkoznak a Liszt Intézet munkatársaival, hogy a Levéltár és az intézet együttműködéséről tárgyaljanak. Felkeresik New Jersey államban, New Brunswickban az ottani magyarokat is. Vasárnap délelőtt szentmisén vesznek részt a Szent László Templomban, majd a szertartást követően előadást tartanak az államban élő diaszpóra magyarságnak. Szabó Csaba a 301 éves leváltár történetéről és az intézményben folyó munkáról beszél majd az egybegyűlteknek, míg Hegedűs István a családtörténeti kutatásokról és lehetőségekről tart majd előadást az érdeklődő magyaroknak.

Az MNL főigazgatója és a Digitális Tartalomfejlesztési Osztály vezetője ezután tovább utaznak Utah államba, Salt Lake City-be, ahol a FamilySearch meghívására részt vesznek a február 29. és március 3 között megrendezésre kerülő RootsTech 2024 elnevezésű nemzetközi szakmai konferencián, ahol szintén előadást tartanak.

 

Utolsó frissítés:

2024.03.05.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges