Kutatótermünk hamarosan újra nyit!

2022.03.30.
Tájékoztatjuk tisztelt Kutatóinkat, hogy a kutatószolgálatunk 2022. április 04-én 10 órától a korábbi rend szerint ismételten kinyit.

Kutatószolgálatunk használatához továbbra is online regisztráció szükséges, mellyel kapcsolatban információkat az alábbi linket találnak:

https://mnl.gov.hu/mnl/jnszml/hirek/online_kutatoi_beiratkozas_bevezetese_2022_januar_1_tol

Az online regisztráció mellett kutatószolgálatunk használata továbbra is előzetes bejelentkezéshez kötött. Kérjük, hogy a kutatási igényeiket a jnszml@mnl.gov.hu e-mail címre, minimum 3 nappal a tervezett kutatás előtt küldjék el! Levéltárunk e-mailben igazolja vissza a kutatási igény rögzítését, így kérjük, hogy indulás előtt a visszaigazoló e-mailt mindenképpen várják meg! Telefonon keresztül történő bejelentkezést nem tudunk elfogadni!

A kutatási igényükben kérjük jelöljék meg az alábbiakat:

  • 2022. január 1-jét követően a Magyar Nemzeti Levéltár bármelyik szervezeti egységénél adtak-e le kutatási kérelmet ahhoz a témához kapcsolódóan, amit kutatni kívánnak; amennyiben igen, úgy kérjük adják meg a Látogatói jegyen szereplő „Dossziékód”-ot
  • tervezett kutatás időpontja
  • a kutatni kívánt anyag jelzete vagy megnevezése
  • amennyiben előzetesen kívánja megváltani a fotójegyét, akkor ezt is jelezheti; a fotójegy költségét ebben az esetben átutalással fizetheti ki
  • Kutatási igény egyszerre legfeljebb 5 alkalomra (napra) köthető le.

Az egy napra kikérhető iratmennyiség számítása súlyszámozás alapján történik. Egy napra egy kutatóterembe kutatónként 20 összsúlyszámú kérés adható le. Az egyes iratok (pl. iktatott iratok) súlyszáma 1, a doboznyi/csomónyi leírási egységeké 5, az egyes iratnál nagyobb, de egy doboznál/csomónál kisebb (pl. kötetek) raktári egységé 2. Egy alkalommal tehát összesen 20 iratot VAGY 4 dobozt/csomót, VAGY 10 iratnál nagyobb, de doboznál/csomónál kisebb leírási egységet lehet kikérni. Egyszerre több típusú irat is kikérhető, de az összsúlyszám nem haladhatja meg a 20-at.

Bejelentkezés hiányában kutatásra lehetőség nincs.

 

MNL Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára

 

Utolsó frissítés:

2022.04.28.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges