Egerbe érkezett a Bedekovich-vándorkiállítás

2022.02.22.
Az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Tittel Pál Könyvtára ad otthont a Bedekovich Lőrinc kéziratos térképeiből készült vándorkiállításnak. A megnyitóra 2022. február 16-án került sor.

Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, az egyetem rektora köszöntőjében kiemelte, hogy Bedekovich Lőrinc munkásságát a magas szintű szakmaiság mellett a művészeti igényesség és az értékőrzés jellemzi. Ezt követően Kovács Béláné Pető Magdolna, a Jászfényszarui Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság elnöke mutatta be a társaságot és működését, kitérve a kiállítás létrejöttének hátterére is. Rózsa Sándor, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem tudományos segédmunkatársa előadásában id. Bedekovich Lőrinc és Heves vármegye kapcsolatát ismertette, majd Horváth Gergő, levéltárunk igazgatóhelyettese a főmérnök négy évtizedes munkásságáról és a kiállítás összeállításáról tartott előadást. Végezetül Gál Tibor, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Tittel Pál Könyvtárának főigazgató-helyettese beszélt a könyvtár különlegességeiről, gyűjteményéről, külön kitérve az egyetemalapító Eszterházy Károly elkötelezettségére a műszaki tudományok iránt.

A fotókat készítette: Szántó György (Eszterházy Károly Katolikus Egyetem)
 
A fotókat készítette: Kovács Béla
 
Eger TV tudósítása
 
Az Eger TV stúdióbeszélgetése a kiállítás szervezőivel
 
A Líceum TV tudósítása az eseményről (10:34-től)

 

A vándorkiállítás 2022. március 16-ig tekinthető meg az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Tittel Pál Könyvtárában (Eger, Eszterházy tér 1. Líceum, I. emelet 214.).

 

Utolsó frissítés:

2022.03.04.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges