Levéltár-pedagógia foglalkozás

2024.04.19.

Levéltár-pedagógia foglalkozás

„Amerikából jöttem, mesterségem címere LS – Levéltáros!”

 

2024. 04. 02.

 

Intézményünkben 2024. április 2-án megtartott „Amerikából jöttem, mesterségem címere LS – Levéltáros!” c. levéltár-pedagógiai foglalkozáson a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának hallgatói vettek részt.

A foglalkozás keretében megismerhették a közigazgatás, a történetírás és a magánszemélyek számára is nélkülözhetetlen, de a köztudatban kevésbé megjelenő intézményt, a Levéltárat – annak működését, főbb feladatait; legértékesebb kincseit – és az azt működtető levéltárosok munkájának szépségét és nehézségeit.

Az előadás során bemutatásra került az Elektronikus Levéltári Portálon keresztül elérhető fondjegyzékünk, melyből megismerték az intézményünkben őrzött iratanyagok típusait. Ez jó lehetőséget adott szakdolgozati témák felvillantására, amiből kiindulva szót ejtettünk az E-beiratkozás folyamatáról és a kutatói kérés leadásáról.

Zárásként néhány szót szóltunk a Levéltárunkban őrzött Virágének előkerülésének körülményeiről és szépirodalmi jelentőségéről.

 

 

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket, és további információra lenne szükségük a levéltár-pedagógiai foglalkozásokkal kapcsolatban, vagy bármilyen kérdésük van, készséggel és szívesen állunk rendelkezésükre elérhetőségünk valamelyikén!

Kapcsolattartók:

Dr. Kelemen Dávid és Simonné Prezenszki Erzsébet, levéltáros

 

Email: leveltarpedagogia.sopron@mnl.gov.hu

Tel: +36-99-312-198

 

Utolsó frissítés:

2024.04.19.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges