Jelenlegi hely

Negyedszázados kollégát ünnepeltünk

2021.02.05.

A Mosonmagyaróvári Fióklevéltárunk munkatársa, Beregszászi Balázs 1995. december eleje óta dolgozik az archívumban. Kezdetben ügyfél - és kutatószolgálati feladatokat látott el, majd tudományos irányú tevékenységgel is foglalkozott. A több mint két évtizedes munkájával elismerést szerzett a város kulturális életében, valamint számos civil szervezettel sikerült jó kapcsolatot kiépítenie. Érdeklődése a határon túli magyar területekre is kiterjedt, több alkalommal kérték fel előadás tartására a révkomáromi levéltáros kollégák, illetve ausztriai települések számára nyújtott segítséget múltjuk feltárásában.

Balázs 25 év alatt olyan tudásra és ismeretre tett szert a levéltárban, amely példaértékű. Tevékenységét a levéltáros társadalom is elismerte 2020 nyarán a Dóka Klára-díj adományozásával. Az eseményről a Kisalföld című lap újságírója, Mészely Réka készített tudósítást és mutatta be Balázs eddigi pályafutását.

Köszönjük Balázsnak azt a komoly és felelősségteljes munkát, amelyet évtizedek óta végez. Kívánjuk, hogy még sokáig segíthesse jó tanácsokkal kutatóink feltáró munkáját, valamint hódolhasson tudományos érdeklődésének és minél több épület régmúltját fedezhesse fel.

Gratulálunk Balázs!

 

 

Utolsó frissítés:

2021.03.05.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges