„Hetedíziglen – Család-Történet-Kutatás” projekt

2021.11.29.
MNL Fejér Megyei Levéltára

Az ősz a családtörténet-kutatás évszaka volt intézményünkben. Számos csoportot – kicsiket és nagyokat egyaránt – megismertettünk az őskutatás rejtelmeivel. Az ifjúságot levéltárpedagógiai foglalkozással vártuk, ahol játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a családtörténet-kutatás főbb forrásaival és a családfa elkészítésének módszerével, emellett helytörténeti és egészségügyi témájú játékokban is részt vehettek.

A felnőttkorosztály számára a „Hetedíziglen – Család-Történet-Kutatás” projekt keretében módszertani konzultációt tartottunk, továbbá egyórás szakvezetés keretében megismerhették a Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltárának történetét és képet kaptak a levéltáros szakmáról is.

A sorozat várhatóan a tavaszi félévben folytatódik (az érvényben lévő járványügyi előírások függvényében), hogy addig se maradjanak izgalmas hírek nélkül a genealógia szerelmesei, figyelmükbe ajánljuk a „Hetedíziglen” projekt facebook oldalát (https://www.facebook.com/hetediziglen.mnl), illetve intézményünk „Kincsestár” című online cikksorozatát (https://mnl.gov.hu/mnl/fml/kincsestar).

A kutatótermünkben továbbra is szeretettel várjuk az őseik után „nyomozókat”. A kutatószolgálatunkkal kapcsolatos aktuális információkat itt érhetik el: https://mnl.gov.hu/mnl/fml/kutatoszolgalat.

A projekt keretében készült az alábbi két kiadvány, amely megvásárolható a levéltárunkban: 

       Hetedíziglen. A családtörténet-kutatásról általános iskolásoknak. MNL, Bp., 2019.

       Genealógia hetedíziglen. Családtörténet-kutatás középiskolásoknak és felnőtteknek. MNL, Bp., 2019.   

Utolsó frissítés:

2022.12.16.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges