Levéltárunk a Veszprémi Ünnepi Könyvhéten

Pákozdi Éva Szilvia levéltári főkönyvtáros
2023.06.13.
Az idei évben, az utóbbi időkben megszokott időponttól eltérően, az Országos Ünnepi Könyvhéttel egyidőben került sor a veszprémi rendezvényre. A június 8-tól 10-ig tartó programon levéltárunk is megnyitotta az Eötvös Károly Megyei Könyvtárral közös standját.

Az idei Könyvhét különlegessége volt a két megnyitó: csütörtökön Porga Gyula polgármester és Csányi Vilmos akadémikus tartott beszédet, megnyitva a veszprémi könyvhetet, míg pénteken Gál Katalin az MKKE elnöke és Grandpierre Attila fizikus, író nyitotta meg az Országos Könyvhetet. Ez utóbbi megtiszteltetés városunk Európa Kulturális Fővárosa címéhez kapcsolódott.

A programok délután 1-kor kezdődtek helyi és országos ismertségű szerzők friss kiadványainak bemutatásával. Többek között Fábián Janka, Pelczéder Katalin, Ladányi István, Gopcsa Katalin, Fenyvesi Ottó és sok más szerző kiadványát, világlátását ismerhették meg az érdeklődők. A standokon kínált könyvek sokszínűségét mutatja, hogy a magán és az országos hálózatokba tartozó könyvesboltokon kívül a helyi közgyűjtemények és a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület is helyet kapott a kiállítók között. A Medárd napi „monszun” ugyan meg-megtréfálta a könyvárusítókat, a programszervezőket és időről-időre letörte a könyvvásárlási kedvet, de összességében sikeres könyvhetet tudhat maga mögött minden résztvevő.

 

Utolsó frissítés:

2023.06.22.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges