Iskolai közösségi szolgálat a levéltárban

2024.07.02.
A Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Vármegyei Levéltára 2024. június 24–28. között lehetőséget biztosított középiskolás diákok számára levéltári közösségi szolgálati munkára. A Lovassy László Gimnázium, a Padányi Katolikus Iskola, a Vetési Albert Gimnázium és a VSZC Ipari Technikum diákjai számítógépes adatrögzítéssel, dobozok pakolásával, raktárak rendezésével segítették a levéltár mindennapi munkáját.

A hivatalos közösségi szolgálati munkát különböző programokkal színesítettük. A fiataloknak bemutattuk a levéltár épületét, a levéltári munka különböző területeit, betekintést kaptak a levéltári élet mindennapjaiba.

Különleges programként a levéltári szabadulószobát is kipróbálhatták a diákok. A nyomozós játékban interaktív formában, izgalmas, érdekes és ismeretterjesztő feladatokon keresztül ismerkedtek meg a fiatalok Veszprém város történetével, és Balassa Ignác elveszett levéltárnoki pecsétjét is sikerült megtalálniuk.

Nagy élményt jelentett számunkra a tizennégy középiskolás diák önkéntes segítsége, mivel lehetőség adódott sok beszélgetésre, érdeklődő kérdéseikre válaszolva a levéltárat kicsit közelebb vihettük hozzájuk. A fiatalok kitartóan, szorgalmasan, odafigyelve és nagy lelkesedéssel végezték feladataikat.

Reméljük, hogy nemcsak tudásban és erőben fejlődtek, hanem sok élménnyel is gazdagodtak, amelyekre szívesen emlékeznek majd vissza.

Visszavárunk benneteket!

 

Utolsó frissítés:

2024.07.23.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges