"Függetlenség, szabadság! 1956" országos online vetélkedő iskolásoknak

2016.10.27.
A Magyar Nemzeti Levéltár által meghirdetett, az 1956-os forradalom eseményeire épülő "Függetlenség, szabadság!" országos online vetélkedőn szép veszprémi siker született.

A Báthory István Általános Iskola 8.c osztályos csapata kisfilmjével II. helyezést ért el. A versenykiírásnak megfelelően a diákok levéltárunkban is végeztek kutatást a veszprémi 56-os eseményekkel kapcsolatban. A csapat a filmben ügyesen használta fel a megszerzett ismereteket, valamint a levéltári dokumentumokat is kreatívan jelenítették meg.

A veszprémi események kapcsán a film alkotói interjút készítettek Imre Frigyesné ny. tanárnővel, a Brusznyai Árpád Alapítvány kuratóriumának elnökével.

A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának kiállítótermében 2016. október 26-án került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre. A pályaműveket elbíráló zsűri tagjai voltak: Mészáros Márta Kossuth-díjas filmrendező, Ring Orsolya az MNL Országos Levéltárának főlevéltárosa és Fiziker Róbert az MNL Országos Levéltárának történész-levéltárosa.

A Báthory Általános iskola csapatának tagjai:

  • Gulyás Csenge
  • Kiss Regina
  • Vadon Kíra

 

Felkészítő tanáraik:

  • Nagy Sándorné
  • Pohl Brigitta

 

A Veszprém Megyei Levéltár szívből gratulál a diákoknak és tanáraiknak az elért helyezéshez!

További fotók az eredményhirdetésről:

Utolsó frissítés:

2017.03.02.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges