Családtörténet két szólamban - Veszprémből Veszprémbe III. (budapesti könyvbemutató)

2016.11.03.
A Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltára és a Piarista Rend Magyar Tartománya Központi Levéltára tisztelettel hívja Önt 2016. november 7-én, hétfőn 17 órára a budapesti Piarista Gimnázium tanácstermébe (1052 Budapest, Piarista utca 1., II. emelet), a Veszprémből Veszprémbe könyvsorozat újabb köteteinek bemutatójára. A kötetek címe "Családtörténet két szólamban 1-2.", Lechner László: Veszprémi vagyok?, valamint Lechner Ágnes: Sziklára épített szülővárosom. A köteteket bemutatja Koltai András a Piarista Rend Magyar Tartománya Központi Levéltára levéltárosa.

 A Veszprémből Veszprémbe sorozat harmadik, páros kötete rendhagyó módon egy testvérpár, Lechner László és Ágnes párhuzamos visszaemlékezéseit adja közre.

A két világháború közötti mezővárosok polgári értelmiségének gondolkodásmódját, mentalitását, életmódját, törekvéseit alig ismerjük. Ebbe a vidéki, értelmiségi világba látunk bele a testvérpár elbeszéléseinek tükrében. Egy férfi és egy női világ tárul fel visszaemlékezésükből, mindketten jó megfigyelők, de a körülöttük zajló eseményekből (a világégés előtti uradalmi élet, a II. világháború, államosítások, újjáépítés) más-más maradt meg emlékezetükben.

A könyvbemutatón készült fotókat megtekintheti a Galériák menüpontban, vagy az alábbi linkre kattintva:
http://mnl.gov.hu/mnl/veml/galeria/csaladtortenet_ket_szolamban_veszprembol_veszprembe_iii_budapesti_konyvbemutato

A könyvbemutatón rögzített hangfelvételt alább, a csatolt állományok között töltheti le és hallgathatja meg.

Utolsó frissítés:

2016.12.01.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges