Angol nyelvi képzés

 

EKF kapacitásfejlesztés az MNL Veszprém Megyei Levéltárában

 

Veszprém városa és a Bakony-Balaton régió közös pályázattal nyerte el a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet, amely sokszínű programjával, fejlesztéseivel törekszik a térséget európai színvonalú kulturális és kreatív színtérré növeszteni. A VEB 2023 Zrt. a lebonyolítója a „Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa” program keretében megvalósuló programsorozatnak, melynek célja a kulturális kínálat mértékének, sokszínűségének és európai dimenziójának bővítése.

A VEB 2023 Zrt. 2021 márciusában írta ki veszprémi kulturális és közművelődési intézmények részére kapacitásfejlesztési pályázatát. A pályázat célja, hogy a 2023-as programévre való felkészülés jegyében előmozdítsa Veszprém város kiemelt közművelődési és kulturális intézményei, illetve legjelentősebb turisztikai attrakciói tekintetében a jógyakorlatok gyűjtését, és az intézmények kommunikációs és közönség-tájékoztatási rendszerének fejlődését.

Az MNL Veszprém Megyei Levéltára az OC-KPC/1-2021-4921 számú pályázatával 662.373 Ft-ot nyert el a munkatársak 150 órás angol nyelvtanfolyamon való részvételére.

Levéltárunk az EKF programok megvalósításában leginkább érintett munkatársak angol nyelvtudásának fejlesztéséhez használta fel az elnyert támogatást, hogy a kollégák külföldi partnerekkel és vendégekkel gördülékeny kommunikációt tudjanak folytatni. Ezért vezetői szinten, illetve a közművelődés terén dolgozó levéltárosok közül 3 fő került beiskolázásra.

A tanfolyamot 2021. június 1. és 2022. május 5. között mindhárom munkatársunk (Boross István, dr. Nagy Szabolcs, Nagy Balázs Vince) sikeresen elvégezte a Katedra Nyelviskolában.

Köszönjük a VEB 2023 EKF támogatását!