Nyílt nap a levéltárban

2021.07.19.
2021. július 14-én a Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára azokat várta, akik személyesen szerették volna megismerni az intézményt és az itt folyó munkát.

Ez évben a pandémia miatt a levéltár egy ideig zárva tartott, így a márciusban elkészült járványtörténeti kiállítást is csak virtuálisan, az intézmény honlapján és Facebook-oldalán lehetett megtekinteni. A személyes levéltári séta során Szemán László és Garas Norbert először ezt, a földszinti kiállítótérben lévő anyagot mutatta be az érdeklődőknek. Négy nagyobb, a történelemben is komoly járványokat okozó betegséget emeltek ki: a pestist, a kolerát, a fekete himlőt és a spanyolnáthát. A tárlókba került iratok között láthatóak rendeletek, értesítések, határozatok, kimutatások és anyakönyvek is.

A kiállítás után a levéltár tevékenységről és az itt folyó munkáról szóltak a séta vezetői. Nagyobb érdeklődés a kutatási lehetőségek iránt volt, ezért részletesen ismertették a kutatószolgálat működését. A levéltári látogatást a "titkok tárába", a raktárba való bepillantással zárták.

Média:

Utolsó frissítés:

2021.07.19.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges