Jelenlegi hely

Levéltári délután

2015.06.25.

A Múzeumok Éjszakájához kapcsolódva idén június 20-án rendeztük meg Levéltárunk Délutánját.

Galéria

A hozzánk betérőket a földszinten a Jósa András Kórház dr. Kállay Rudolf Orvostudományi Szakkönyvtára gyűjteményének az orvoslással és a homeopátiával kapcsolatos könyveiből, valamint a könyvtárosok által gyűjtött, orvosokkal, betegséggel, gyógyulással kapcsolatos érdekes mondásokból összeállított kiállítás várta. A programot a „Pillantás a múltba” című helytörténeti pályázatunkra érkezett munkák értékelése nyitotta. A településtörténetet feldolgozó írásokra, a nagyival együtt elkészített régi receptek bemutatására, a családi fotóalbumban fellelt képek alapján a múltbeli események felidézésére és a település régi és új jellegzetéseinek összevetésére 16-an vállalkoztak.  A megyebeli, ill. budapesti és kiskunhalasi általános és középiskolai diákokat állandó támogatóinknak köszönhetően értékes díjakkal tudtuk jutalmazni. Pályázataikat honlapunkon megtekinthetik. 

Nagy érdeklődésre tartott számot dr. Jakó János főorvos híres mondásokat ismertető előadása, illetve dr. Fazekas Rózsa főiskolai tanár homeopátia-történeti összefoglalója.

Aki még nem járt nálunk, az bekukkanthatott raktárainkba, tehetett ismerkedő sétát az intézményben addig, míg a gyerekek kipróbálták az interaktív számítógépes történelmi játékokat vagy kézműves foglalkozásokon vettek részt.

Rendezvényünket a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Sajtómegjelenések

Utolsó frissítés:

2017.04.12.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges