Könyvbemutató Szatmárnémetiben

2017.11.03.
Barkóczy Krisztina férjéhez, Károlyi Sándorhoz írott levelei olvashatóak levéltárunk legújabb kiadványában. A könyv bemutatója 2017. november 7-én 17 órától Szatmárnémetiben lesz.

A gróf Barkóczy Krisztina férjéhez, gróf Károlyi Sándorhoz intézett leveleinek második része, az 1712-1724 között írt levelekből összeállított kötet, Dr. Kovács Ágnes történész szerkesztésében jelent meg idén ősszel.  Lektorálta Mészáros Kálmán, a nyomdai munkálatokat a debreceni Kapitális Nyomda végezte.

A kötet kiadását a Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjteményi Kollégiuma, a Magyar Nemzeti Levéltár és a szatmárnémeti Identitás Alapítvány támogatta.

300 éves távlatból is frissek és időszerűek azok a témák, amelyeket a nagynevű házastársak egymáshoz intézett leveleiben érintettek. Az intimitást a századok távlata sem csökkenti, a történelmi események keretében is élő és érző, hús-vér emberek portréja rajzolódik ki.

A kötet Szatmárnémetiben tartott bemutatója az RMDSZ székházban (M. Vitezu / Rákóci u. 10 sz.) lesz az Identitás Alapítvány és a Szent István Kör szervezésében. A szerkesztő-közreadó Dr. Kovács Ágnes "Egy kelet-magyarországi nagyasszony a 17-18. század fordulóján: gr. Károlyi Sándorné gr. Barkóczy Krisztina (1671-1724) címmel tart előadást, amelyet Dr. Mészáros Kálmánnak “Barkóczy Krisztina levelezésének nyelvezete” című előadása követ.

A magyarországi bemutatók sorában a nyíregyházi rendezvény 2017. december 18-án lesz a levéltár kutatótermében. A bemutatóról a levéltár honlapján tájékoztatja majd az érdeklődőket.

Fő támogatónk: 

Utolsó frissítés:

2017.11.03.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges