Élmények Nyíregyházán

2018.09.19.
A Múzeumok éjszakájához kapcsolódó levéltári délutánunkon hirdettük ki az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére kiírt rajzpályázatunk eredményeit. A versenyt a Pest megyei Baski Bella, dabasi tanuló nyerte.
Szponzoraiknak köszönhetően nyertesünk egy nyíregyházi élménycsomaggal gazdagodott, melyről az alábbi beszámolót küldte:
 
"Kedves Szervezők, Levéltári dolgozók, Támogatók!
 
 A nevem Baski Bella. A Szent János Katolikus Általános Iskola hatodik osztályába járok Dabas-Sáriban. Nagyon szeretek rajzolni, ezért a rajztanár nénim, Dr. Kissné Jankovics Rozália felhívta a figyelmemet az Önök rajzpályázatára. Úgy döntöttem, megpróbálom.
 
Egy napon anyukám kapott egy e-mailt, amelyben meghívtak bennünket az eredményhirdetésre. Nagyon izgatott lettem, rögtön szerettem volna tudni, hogy vajon hányadik helyezést értem el.
 
Bár hosszú volt az út Dabasról Nyíregyházára, nagyon megérte. Amikor kihirdették, hogy első lettem, alig akartam elhinni. Rengeteg ajándékot, belépőjegyet kaptam. A családunk már régóta készült  az ország ezen részére, de még nem jártunk itt családostul. Úgy döntöttünk, egy egész hétvégét fogunk itt tölteni.
 
Először a Jósa András Múzeumban  megtekintettük a Munkácsy-kiállítást, ami mindannyiunknak nagyon tetszett, majd a múzeum más tárlatait is meglátogattuk.
 
Délután következett a Nyíregyházi Állatpark  és a Kalandpark. Ismerőseinktől már sokat hallottunk arról, hogy gyönyörű az állatkert. Nem is csalódtunk. Nagyon jól éreztük magunkat. Életemben először sikerült tevegelnem, ami jó móka volt.  Ezután következett a Kalandpark, amit különösen kedveltünk a bátyámmal, mert nagyon szeretjük az ilyenfajta kihívásokat.
 
A vasárnapot a Sóstói Parkfürdőben töltöttük, ahol jókat csúszdáztunk és pancsoltunk.
 
Mindenkinek, aki részt vett a pályázat lebonyolításában, nagyon szépen köszönöm az itt töltött napokat! Köszönöm, hogy a rajzomat választották! Köszönöm azt a sok kedvességet, amivel az egész családomat fogadták!
 
Remélem, lehetőségem lesz jövőre is részt venni a pályázaton.
 
    Üdvözlettel: Baski Bella
 
Dabas, 2018. szeptember 16."

Utolsó frissítés:

2018.09.20.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges