Ajándékok és ajándékozók a levéltárban

2016.10.15.


"Bővülő történelem - Az elmúlt tizenöt év iratajándékozásai" címmel 2016. szeptember 28-án nagy sikerű rendezvénysorozatot indított útjára a Magyar Nemzeti Levéltár és a Magyar Levéltárosok Egyesülete.

A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának munkatársai vándorkiállítással és beszélgetéssorozattal igyekeznek ráirányítani a figyelmet a levéltár gyűjteményének különleges gyarapítási lehetőségére, az önzetlen ajándékozásra. A rendezvényt nagy érdeklődés mellett 2016. szeptember 28-án délután Budapesten, a levéltár Bécsi kapu téri imponzáns épületének méltóságteljes Lovagtermében Rácz György főigazgató-helyettes nyitotta meg. A levéltárak ajándék-irataiból készült kiállítást a program koordinátora, a kiállítás kurátora, Marton-Szabó Dorottya ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. Péntekné Unghváry Mária az országos levéltári, Márkusné Vörös Hajnalka a veszprémi gyakorlatot mutatta be. Levéltárunk ajándékairól és ajándékozóiról Kujbusné Mecsei Éva szólt. Lehetőség nyílt az egyik legjelentősebb adományt tevő Mikecz László rövid bemutatására is. A délutánt Laczlavik György főosztályvezető zárta.

A vándorkiállítás a későbbiekben Nyíregyházán is látható lesz. A Mikecz család iratairól készült jegyzéket és bemutatót is megtekinthetik. 

További információk:

Utolsó frissítés:

2017.04.12.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges