Élménybeszámoló

A levéltár dolgozói nagyon kedvesen és szeretettel fogadtak minket! Mivel nagy létszámmal érkeztünk így három csoportra osztottak bennünket. Volt interaktív játék, levéltárvezetés, ahol jó volt látni a régi penészleki anyakönyveket. Volt verseny is - ki tudja a leghamarabb összehajtogatni a dobozt?

A Nyírbátori Tesco jóvoltából igen bőséges ajándékcsomagot kapott minden gyermek! A levéltári program után a Kállay gyűjteménybe látogattunk el. Ámulattal néztük és hallgattuk a bemutatót, ahol a Star Wars játékok tetszettek a legjobban! Itt is volt interaktív játék egy szőnyeg, amely ha helyes válaszra léptünk tapsolt, de ha rosszra akkor nevetett.

Ez után következett az ebéd, ami nagyon finom volt a McDonald’s-ban. Ezután következett a várva várt állatkerti séta.  Meglepetés volt, nagyon örültem neki. Már jártam ott, mikor pici voltam, de az olyan régen volt, hogy már nem is emlékszem rá.

Mikor odaértünk, kaptunk egy térképet, annak segítségével tájékozódtunk, mert az állatkert hatalmas.

Először a terráriumokat néztük meg. Kígyók, teknősök, békák, bogarak, gyíkok, pókok voltak ott. Majd egy hatalmas játszótérre mentünk. Ott lehetett csúszdázni, mászókázni. Aztán kinn folytattuk az utunkat. Vízimadarak, pandák, antilopok, medvék között mentünk, amikor megláttam egy nagyon aranyos kis állatot, a mosómedvét. Nekem ez tetszett a legjobban, sok fényképet készítettem róla.

Utána következtek az afrikai állatok. Jó volt megfigyelni őket, hiszen eddig csak könyvben, tévében láthattam ilyeneket. Az elefántok nagyon hangosan trombitáltak. A majmok is mindannyiunk tetszését elnyerte.

A hatalmas állatkerthez egy nap is kevés végig járni. Csodálatos környezet, annál szebb állatokkal!

A kirándulás végére nagyon elfáradtunk, de az biztos felejthetetlen élmény volt számunkra és jó emlékkel térhettünk haza!

Köszönjük!

 

Horváth Evelin
8. osztály
Penészlek