Pest megye évszázadai - könyvajánló

2016.12.16.
 
Pest megye évszázadai – Hivataltörténeti áttekintés
 
 
Hosszú munka után 2016-ban végre az MNL Pest Megyei Levéltára is csatlakozhatott a megyei archontológiát megjelentető intézmények sorához. A közreadás formájának kiválasztásánál a fő cél a megvalósíthatóság volt, az ebből fakadó kényszerű korlátozásokat azonban igyekeztünk mégis úgy fordítani, hogy egy tudományos igényű, jól használható, optimálisan bővíthető, emellett reprezentatív kiadvány készülhessen.
 
A Pest megye évszázadai kötet három nagy fejezetre bontva foglalja össze Pest megye területi változásait, a fontosabb feladat- és hatáskörök alakulását, valamint a hivatalok működését. Ezt egészíti ki a megyei vezetők életrajzainak gyűjteménye. A kiadványt a hagyományos archontológiai adatsorokat tartalmazó online állomány teszi teljessé, mely intézményünk honlapján érhető el:
 
A kötet az eddig egyedülálló megyei közigazgatás-történeti összefoglalás mellett gazdag illusztrációs anyagot is tartalmaz, így reméljük, hogy olvasóink egyaránt haszonnal és örömmel forgatják majd.
 
 
Ezúton is köszönjük Pest Megye Önkormányzata segítségét, hiszen megtisztelő felkérésük és támogatásuk nélkül a kiadvány nem készülhetett volna el!
 
Kiadó: Pest Megye Önkormányzata és az MNL Pest Megyei Levéltára; Főszerkesztő: Dr. Schramek László; Szerzők: Berényiné Kovács Gyöngyi, Fodor Dorottya, Fuchs György, Gaálné Barcs Eszter, Györgyi Csaba, Kiss Anita, Magyar Endre Lénárd, Dr. Schramek László, Somogyi László; Szerk: Kiss Anita; Nyomdai előkészítés: Rába Endre. Bp., 2016.
 
A kiadvány korlátozott példányszámban, 8.000 Ft-os áron megvásárolható levéltárunkban.
 
Frissítés: Kiadványunk a Magyar Levéltárosok Egyesülete által meghirdetett "Év levéltári kiadványa 2016" pályázaton a levéltári szakmai kiadványok kategóriában II. helyezést ért el.
Ezúton is köszönjük a bírálóknak és az egyesületnek az elismerést és természetesen minden közreműködő munkáját!
 

Utolsó frissítés:

2018.03.01.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges