Kutatószolgálat nyitása

2020.06.25.

 

Időpontfoglalás: ITT

 

Tisztelt Kutatóink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Nemzeti Levéltár Pest Megyei Levéltárának budapesti kutatószolgálata következő nyitvatartási időben várja látogatóit:

Hétfő: 8:00 – 11:45

Kedd: 8:00 – 11:45

Szerda: 8:00 – 11:45

Csütörtök: 8:00 – 11:45

Pénteken, szombaton és vasárnap zárva.

Levéltárunk pénztárának nyitvatartási rendje (fotójegyek és másolatok kiadása, kiadvány értékesítés) a következőképpen alakul:
Hétfő – Csütörtök: 09:00 – 11:00, Péntek – Vasárnap: zárva.

A Nagykőrösről érkezett iratanyagok a kutatótermünkben 2021. február 1-jétől válnak elérhetővé a kutatók számára.

A levéltár látogatása kizárólag saját maszkban és kesztyűben lehetséges.

A kutatás előzetes regisztrációhoz kötött, regisztrációs igényüket az INNEN elérhető űrlap kitöltésével nyújthatják be. Kérjük, hogy időpontfoglalási szándékukat a kutatás tervezett napja előtt új raktári kérés esetén legalább 4 munkanappal, kint lévő iratanyag, valamint számítógép használat esetén legalább 2 munkanappal nyújtsák be. Az űrlap kitöltése nem jár automatikus megerősítéssel. Kérjük, minden esetben várják meg munkatársunk visszaigazolását a lefoglalt időponttal kapcsolatban. A kérések feldolgozása időrendi sorrendben történik. Amennyiben nem kapnak visszaigazolást 2 munkanapon belül, kérjük, tekintsék meg levelezőjük "levélszemét" (spam) mappáját is, mielőtt telefonon vagy e-mailen érdeklődnek. A nyitvatartási időn kívülre vonatkozó foglalásokat semmisnek tekintjük. Egy kutató egyszerre legfeljebb két érvényes időpontfoglalással rendelkezhet - ez szólhat ugyanarra a hétre vagy bármilyen tetszőleges időpontra nyitvatartási időn belül.

A jelenlegi járványhelyzetben határozatlan ideig nem áll módunkban személyes tájékoztatást nyújtani, a kutatószolgálaton ellenkező igazgatói döntésig csak az előzetesen kikért iratanyag kiadása, illetve visszavétele zajlik.

Étkezés a levéltár épületében kutatók részére nem lehetséges.

Saját íróeszközök (papír, toll, ceruza) használata kötelező.

A rendkívüli helyzetben levéltárunk a következő fotójegyek árából 50% kedvezményt biztosít: félnapos, egész napos, dolgozói kedvezményes, 10 alkalmas bérlet.

 

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

 

Utolsó frissítés:

2021.01.06.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges