Változás az óbudai kutatóteremben

2023.08.01.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a 2023. szeptemberi 4-től változás áll be a Lángliliom utcai és a Bécsi kapu téri kutatást illetően.

A Lángliliom utcai kutatószoba szűk kapacitása miatt, a várólisták hosszának csökkentése érdekében a digitális tartalmak kutathatósága ezen a telephelyünkön szeptember 4-től megszűnik. A digitális tartalmakat a továbbiakban délelőtti és délutáni előjegyzéssel a Bécsi kapu téren,  illetve a vármegyei levéltárakban (Budapesten a Pest Vármegyei Levéltár Vágóhíd utcai kutatótermében) tudják majd megtekinteni.
Ide tartoznak a www.adatbazisokonline.hu portálon publikált, online nem elérhető adatbázisok (pl. Anyakönyvi adatbázis), valamint a Nextcloud-on, illetve az ELP kutatói fiókba kiszolgált tartalmak.
Célunk a változtatással csökkenteni a Lángliliom utcai kutatóterem várólistáját, hogy minden kutatónk a lehető legrövidebb időn belül meg tudja kezdeni a kutatását.
A Bécsi kapu téri számítógépes kutatásra a szabad helyeket mutató előjegyző táblázat elérhető az alábbi linken:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vS15Wf6vBsyKyTe5cQMr9Gv5iKpaVgH6zAr0gnujwpI/edit?usp=sharing
Magyar Nemzeti Levéltár (mnl.gov.hu) /középen Menü lenyitása/Kutatás/Kutatótermek adatai/Bécsi kapu tér/Szabad helyek megtekintése
A Bécsi kapu téren négy kutatói számítógép áll rendelkezésre. Itt a papír alapon kiadott iratok kutatásához továbbra sem kell időpontot foglalni.
A Lángliliom utcai kutatóterem szabad helyeket mutató előjegyzési táblázata elérhető az alábbi linken:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1pOGEGb1hwXCXwDgahX6tMqq8TJM16KoHLfPpGPhdDmc/edit#gid=399464486
Magyar Nemzeti Levéltár (mnl.gov.hu) /középen Menü lenyitása/Kutatás/Kutatótermek adatai/Lángliliom u./Szabad helyek megtekintése.
A Lángliliom utcában a két mikrofilmolvasó helyett háromra, a papír alapú kutatást végzők részére az eddigi öt férőhely hatra emelkedik.

Üdvözlettel;
Az MNL kutatószolgálata

Utolsó frissítés:

2023.08.01.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges