Stratégiai megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Levéltár és a Nemzeti Művelődési Intézet

2016.01.08.
2015. december 16-án Dr. Mikó Zsuzsanna a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója és Polyák Albert a Nemzeti Művelődési Intézet megbízott főigazgatója a Nemzeti Művelődési Intézet évértékelő munkaértekezletén, ünnepélyes keretek között írta alá a két intézmény együttműködési megállapodását. A stratégiai partnerségről szóló dokumentumot Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős helyettes államtitkára is ellátta kézjegyével.

A megállapodás többek között kitér arra, hogy a Magyar Nemzeti Levéltár és a Nemzeti Művelődési Intézet egyeztetik kutatási és adatbázist építő programjaikat, együttműködnek a Kárpát-medencében valaha működő civil közösségek múltjának, történetének feltárásában, bemutatásában, valamint a Művelődési Intézet módszertani bázisával segíti a Nemzeti Levéltár „Nyitott Levéltár” és a „Szolgáltató Levéltár” koncepciójának sikeres megvalósulását.
Dr. Mikó Zsuzsanna kiemelte, hogy a Nemzeti Művelődési Intézettel kötött jelenlegi megállapodást a civil szervezetek kutatására vonatkozó sikeres közös szakmai munka előzte meg a Kulturális Közfoglalkoztatási Program keretein belül, s a két intézmény számos kapcsolódási pontot talált az együttműködésre a közösségi művelődés és kultúra célrendszerét, valamint a kulturális alapellátás koncepciójának gyakorlati megvalósítását szem előtt tartva.

 
Együttműködési megállapodás a Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Nemzeti Levéltár között.

Utolsó frissítés:

2016.01.19.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges