Pro Archivo Nationali 2020

2021.01.18.
Az eddigiektől eltérő módon kerültek átadásra a Pro Archivo Nationali elismerések. A díjat Mikó Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Levéltár korábbi főigazgatója alapította 2016-ban. Az elismerést a levéltár azon munkatársai kapják, akik szakterületükön kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, elősegítik annak fejlődését, illetve a szervezet integrációját. 2020-ban a díjazottak Laczlavik György főosztályvezető, Bíró György levéltári asszisztens és Szlabey Dorottya főrestaurátor voltak.

Az országos és megyei levéltárak 2012. október 1-jén történt integrációját követően fontos, hogy a díj a Magyar Nemzeti Levéltár szakmai egységességét, a levéltári szakmai tevékenység sokszínűségét, a munkakörök változatosságát egyszerre szimbolizálja.

Az elismerés odaítéléséről Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója döntött a levéltár főigazgató-helyettesei, a megyei levéltár-igazgatók, a főosztályvezetők és a gazdasági igazgató javaslatai, illetve a főigazgató által létrehozott héttagú bizottság felterjesztését követően.

A díjat három kategóriában ítélik oda: a tudományos munkakörben foglalkoztatottak az I. (arany), a levéltári szakmai munkakörben foglalkoztatottak a II. (ezüst), míg a nem levéltári szakmai munkakörben foglalkoztatottak a III. fokozatot (bronz) kapják. A díjat évente fokozatonként egy-egy személy, az intézmény főfoglalkozású, határozatlan időre kinevezett dolgozója kaphatja. A kitüntetett adományozást igazoló okiratot, emléklapot és rendkívüli jutalmat vehet át.


Szabó Csaba főigazgató a pandémiás helyzet miatt ezúttal online adta át az elismeréseket. 2020-ban a díjakat alábbi munkatársaink kapták:

I.    arany fokozat: Laczlavik György, az MNL Elektronikus Nyilvántartások Főosztálya főosztályvezetője;

II.   ezüst fokozat: Bíró György, a MNL Békés Megyei Levéltára levéltári asszisztense;

III.  bronz fokozat: Szlabey Dorottya, az MNL főrestaurátora.
 

Kollégáinknak ezúton is gratulálunk, és további eredményekben gazdag, sikeres munkavégzést kívánunk nekik!

 

Utolsó frissítés:

2023.08.03.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges