Magyar–német szakmai együttműködés: beszámoló

2018.03.23.
A Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) és a Landesarchiv Nordrhein-Westfalen (LA NRW) 2017 májusában együttműködési megállapodást kötött azzal a céllal, hogy intenzívebbé tegyék a két levéltár közötti szakmai kapcsolatokat. Ezen megállapodás értelmében évenkénti váltásban levéltárosok kapnak lehetőséget arra, hogy csereprogram keretében ismerkedjenek a partnerintézmény mindennapjaival.

Elsőként Anne Potthoff, az LA NRW kutató- és információs szolgálati munkatársa töltött négy hetet 2017. szeptember 4. és 29. között az MNL Országos Levéltárában, az MNL Fejér és Pest megyei tagintézményében, Budapest Főváros Levéltárában, illetve a helyi kollégák szervezésében egyéb városi, egyházi levéltári és muzeális értékekkel is megismerkedett. Anne Potthoff benyomásairól, az MNL munkatársainak példás együttműködésében megvalósult programról az Archivar című, az LA NRW és a Verband deutscher Archivarinnen und Archivare e. V. kiadásában megjelenő levéltárszakmai folyóirat 2018/1. számában számolt be.

A részletes, az intézmények történetére és szakmai tevékenységére is kitérő írás végén magyar nyelven mond köszönetet "az élményekben gazdag és intenzív időszakért" és a "felejthetetlen élményért". Olyan sok érdekes benyomással gazdagodott, amelyre Budapestre érkezése előtt "ilyen mértékben egyáltalán nem számított". A csereprogram idén április-májusban Duisburgban és Münsterben folytatódik.

Utolsó frissítés:

2018.04.25.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges