Levéltári szakmák diákszemmel - online végezhető 50 órás közösségi szolgálat

2021.04.08.
A Magyar Nemzeti Levéltár (továbbiakban MNL) Magyarország legrégebbi közgyűjteménye, fő feladata a maradandó értékű iratok gyűjtése, őrzése és közkinccsé tétele. Ezen feladatok ellátását országosan több mint 600 munkatárs látja el, igen változatos és nem mindennapi szakmák szerint, levéltárostól, történésztől, a restaurátorokon, iratkezelőkön át az informatikusokig. Projektünk célja, hogy ezeket a szakmákat és rajtuk keresztül az MNL működését pályaorientációs céllal, diákszemmel mutassuk be a diákoknak.

A szakmacsoportok bemutatásához az egyes szakmák képviselőivel interjúkat készítünk a kollégákkal és azokat videó, ill. szöveges formátumban feldolgozzuk és webes felületen elérhetővé tesszük.

Az 50 órás közösségi szolgálat keretében a projektbe tervezetten 4-6 fő diákot vonunk be, akik csoportban és egyénileg is végezhetik segítő feladataikat. A diákok feladata a projektben való együttműködés változatos területeken, mint pl. projekttervezés, interjú kérdések előkészítése, interjúk készítése, interjúk feldolgozása, videó vágás, szerkesztés, szövegírás, webfejlesztés, marketing koncepció kidolgozása a létrejövő tartalmak népszerűsítésére, blogbejegyzések készítése.

A résztvevő diákok a projekt megvalósítása során több kompetenciaterületen is fejlődhetnek, mint például:

· anyanyelvi kommunikáció

· digitális kompetencia

· szociális és állampolgári kompetencia

· kulturális kompetencia

 

Jelentkezni a Csonka Laura levéltár-pedagógusnál lehet a csonka.laura@mnl.gov.hu e-mail címen, megjelölve, hogy mely feladatba és kb. milyen időkerettel szeretnének bekapcsolódni pl: szervezés, interjú készítés, interjúk szöveges feldolgozása, videók vágása, közösségi médiába posztok írása a programról.

 

• Jelentkezési határidő: 2021.04.12.

• Projekt kezdete: 2021.04.19.

• Projekt vége: 2021.08.31.

 

Utolsó frissítés:

2023.08.03.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges