Levéltári asszisztens, ügykezelő, irattáros képzés indul!

2023.06.26.
2023. szeptemberében a Magyar Nemzeti Levéltár Levéltári asszisztens, ügykezelő, irattáros szakképesítés megszerzésére felkészítő szakmai képzést indít.

A képzés tervezett kezdési időpontja: 2023. szeptember 14.
A képzés tervezett befejezésének időpontja: 2024. június 20.
A képzés óraszáma: 450 tanóra

A képzés időzítése:
Heti 1 alkalommal
napi 8 tanóra csütörtökönként 9:00-16:15 között, valamint további 5 projektnap.
A képzés helyszínei: online tér (Teams platform), valamint Budapest 9. kerület. A levéltári gyakorlatot budapesti és vármegyei helyszíneken valósítjuk meg.
A képzés formája: kontaktórás képzés (online és személyes jelenléttel).
 

A levéltári asszisztens, ügykezelő, irattáros szakmai képzéssel a résztvevők olyan szakképesítést szereznek, amellyel levéltárakban, közfeladatot ellátó szerveknél, gazdasági társaságoknál magabiztosan lesznek képesek levéltári asszisztensi, ügykezelői, irattárosi feladatokat ellátni.

 

A képzés tananyagegységei:

  • Állományvédelem
  • Informatikai alapismeretek
  • Iratkezelési, irattározási ismeretek
  • Jogi alapismeretek
  • Levéltári ismeretek
  • Ügyfélszolgálati kommunikáció

 

A jelentkezés feltétele: érettségi végzettség, valamint egészségügyi alkalmassági. (Utóbbit a 33/1998. (VI. 24.) NM rendelet szerinti foglalkoztatás-egészségügyi szakellátó helyről szükséges beszerezni.)

Jelentkezési határidő: 2023. augusztus 21. hétfő. A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk!

A képzés részvételi díja: 380.000 Ft/fő. A képzési díj megfizetése egyösszegben, vagy kamatmentes részletfizetéssel kettő, vagy négy részletben lehetséges.

Képesítő vizsga: szakmai képzéshez kapcsolódó képesítő vizsgát a 12/2020. (II.7.) kormányrendelet szerint akkreditált vizsgaközpontok szervezhetnek, így a képesítő vizsga nem a képzés része. A képesítő vizsga díját a képzés díja NEM tartalmazza. A vizsgát júliusban, a Belügyminisztérium által meghirdetett központi időpontban lehet teljesíteni.
 

A képzésre jelentkezni a honlapról itt lentebb letölthető Jelentkezési lappal lehet. Kérjük a kitöltött és aláírt Jelentkezési lapot a végzettséget igazoló dokumentum kíséretében az oktatas@mnl.gov.hu e-mail címre eljuttatni.

A képzéssel kapcsolatban érdeklődni a fenti e-mail cím mellett a 06-1/437-0674 vagy a 06-30-290-2404 telefonszámokon lehet.

A képzésről online tájékoztatót tartunk 2023. augusztus 17-én, csütörtökön 10:00 órakor, hogy az érdeklődők minél több ismeret birtokában jelentkezhessenek.

A részvételi szándékot az alábbi linken elérhető űrlapon kérjük jelezni:
https://forms.gle/HwSTDbWTVxhUvX8D8
 

 

MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!

 

Magyar Nemzeti Levéltár
Szakmai Koordinációs Igazgatóság
Módszertani, képzési és levéltár-pedagógiai Osztály

 

Utolsó frissítés:

2023.09.13.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges