Kulturális Örökség Napjai a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárában

2017.09.19.
A Kulturális Örökség Napjai (KÖN) idei eseménysorozatához a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára is számos programmal kapcsolódott.

Szeptember 17-én, vasárnap a Kulturális Örökség Napjai által meghirdetett központi témákhoz – Reformáció 500 éve, a Kiegyezés 150 éves – kapcsolódóan már délelőtt raktár-és épületfelfedező séták indultak, emellett könyvbemutató, kiállítás-megnyitó, kamaratárlatok és kézműves foglalkozások várták az érdeklődőket.

11 órától az Országos Levéltár Nyomot hagytak – Évszázadok, Személyiségek, Aláírások című kiállítás anyagára épülő, kétnyelvű katalógus bemutatója, majd 12 órától a Mentés eredetiben: A restaurálás és állományvédelem 70 éve az Országos Levéltárban című új kiállítás bemutatója zajlott a levéltár Bécsi kapu téri épületében.

Az 1867-es eseményeket és a kiegyezés folyamatában szerepet játszó történelmi személyiségek arcképcsarnokát a Kiegyezés 150! című tárlat mutatta be a III. emeleten, Az osztrák-magyar „közös piac” kamara kiállítás célja pedig az osztrák-magyar gazdasági kiegyezés, valamint a kiegyezést követő iparosodás és gazdasági modernizáció bemutatása volt levéltári forrásokon keresztül.

A közel ezer látogatót vonzó levéltári program minden generáció számára izgalmas és tartalmas időtöltést jelentett, képes beszámolónkat az alábbi galériában tekinthetik meg:

 

Fotók: Varga Máté (MNL OL)

 

Utolsó frissítés:

2017.09.28.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges