Kulturális Örökség Napja a levéltárban

Szerző: Miklós Dániel
2022.09.20.
A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára az eddigi éveknek megfelelően, mondhatni már hagyományos módon, csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozathoz. Intézményünk ezúttal szeptember 17-én várta a látogatókat, akik közel ötszázan tisztelték meg figyelmükkel programjainkat.

Az időjárás ezúttal a rosszabbik arcát mutatta, azonban az előre regisztrált látogatók és a betoppanó érdeklődők is találtak a levéltár Bécsi kapu téri épületében kedvükre való programot. Tematikus sétáinkon – vezetett épületbejárás, várséta – ezúttal is sokan vettek részt, illetve az esemény alkalmából ingyenesen megtekinthető, A nemzet emlékezete – A magyar történelem mérföldkövei című állandó kiállításunkat szintén sokan keresték fel. A második emeleten pedig az Európa Digitális Kincsei című kiállítás pop-up tárlatával vártuk az érdeklődőket.

A levéltári nyílt napunk legsajátosabb programpontjai a raktárséták voltak, amelyeken nemcsak új, hanem visszatérő látogatókat is üdvözölhettünk. A raktársétákon részt vevő érdeklődők 16-19. századi hivatalos iratok típusaival, az iratvédelem és –őrzés nehézségeivel, valamint a 18. században foganatosított járványvédelmi intézkedésekkel ismerkedhettek meg közelebbről. Újításként családi raktársétákat is vezettek kollégáink, amelyek nagy sikert arattak a kicsik és nagyok körében.

Fotók: Lantos Zsuzsanna (MNL)

 

Utolsó frissítés:

2022.10.13.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges