Kedvező megállapodás a Magyar Nemzeti Levéltárban

Kollektív szerződés a Magyar Nemzeti Levéltár és a Nemzeti Levéltárban működő Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete között
2015.10.14.
2015. október 14-én a Magyar Nemzeti Levéltárban működő Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete és a Magyar Nemzeti Levéltár kollektív szerződést írt alá. A megállapodás többek között szabályozza az aláíró felek együttműködésére vonatkozó rendelkezéseket, továbbá a munkaviszonyból származó jogokat és kötelezettségeket.
A megkötött szerződés személyi hatálya a munkáltató valamennyi dolgozójára kiterjed. A megállapodást a Levéltár részéről Dr. Mikó Zsuzsanna, az MNL főigazgatója, a szakszervezet részéről Katona Klára, az MNL KKDSZ Szakszervezeti Bizottsága titkára hitelesítette aláírásával.
 
 
A több mint 700 munkavállalót foglalkoztató közgyűjteménnyel kapcsolatban az aláíró felek fontosnak tartották a jogszabályban rögzített együttműködési kötelezettségeken túli konstruktív kapcsolattartás szabályozását. Ez annál is inkább kiemelt jelentőségű, mivel a Magyar Nemzeti Levéltár az ország egyik legnagyobb közgyűjteménye, így az átláthatóság és a folyamatos munkaadói és munkavállalói kapcsolattartás a hatékony működés elengedhetetlen feltétele.
 
A kollektív szerződés alapján megkötött rendező elvek garanciát nyújtanak a rendezett munkaügyi kapcsolatok rendszerére. A megállapodásban különösen jelentős az egységes képzési szabályzat elkészítése, a munkavállalói – egészségügyi és idegen nyelvi pótlékok kérdéskörének tisztázása és szabályozása. 
 
A kollektív szerződés a javaslatokra való nyitottsággal egy szélesebb körű jogi rendszer együttműködésének kereteit is megszabja, továbbá a jövőben lehetőséget ad a folyamatos párbeszédre.
 
A Magyar Nemzeti Levéltár és a Nemzeti Levéltárban működő Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezének közös sajtóközleménye
 

Utolsó frissítés:

2020.11.19.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges