Jó hírét vitték a Levéltárnak a Pázmány egyetem Karriernapján

Szerző: Borsodi Attila
2024.05.21.
Bemutatkozott a Magyar Nemzeti Levéltár a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara Karriernapján. Az eseményen az egyetemi hallgatók számos érdekes történettel, komoly ismeretanyaggal gazdagodhattak az MNL munkatársainak köszönhetően.

A Magyar Nemzeti Levéltár (MNL), annak több szervezeti egysége – Elektronikus Nyilvántartások Főosztálya, Köziratvédelmi hatósági és Iratkezelés-felügyeleti Osztály, 1945 utáni Politikai Kormányszervek és Pártiratok Osztálya, Humánpolitikai Osztály, Módszertani, képzési és levéltár-pedagógiai Osztály – részt vett május 15-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Karriernapján. Az egyetem hallgatói szerteágazó, színes képet kaphattak az MNL standjánál, valamint az „Iratokba zárt sorsok” című előadáson a levéltárban folyó munkáról és lehetőségekről.

Az eseményen a végzősökön kívül a többi évfolyam hallgatói is érdeklődtek a Levéltár iránt. Az MNL munkatársainak alkalma nyílt bemutatni az intézményt történelem szakosok mellett szociológia, régészet, irodalom szakos hallgatóknak is. A kollégák a karriercélokon túl tájékoztatást adtak a kutatási és önkéntes tevékenységi lehetőségekről, a beszélgetéseken szó esett a nemzetközi projektekről, különleges állománygyarapodásokról, digitalizálási eredményekről és a levéltári dokumentumok feldolgozásáról.

Az érdeklődők közül többen nem jártak még soha levéltárban, ami a Ki Mi Tud kvízjáték eredményén nem mutatkozott meg, így a válaszadók között sok értékes nyeremény talált gazdára.

 

 

Utolsó frissítés:

2024.05.24.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges