Információk kutatóink számára

2022.04.08.
Tisztelt Kutatóink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára Bécsi kapu téri és Lángliliom utcai kutatótermei 2022. április 11-től (hétfő) szünet nélkül tartanak nyitva, valamint ismét lesz délutáni ügyelet keddtől csütörtökig. Továbbá a Bécsi kapu téri és az óbudai kutatótermeinkben megszűnik az időpontfoglalás.

A levéltári anyagok kutatóterembe érkezését az ELP fiókján keresztül tudják nyomon követni. Kérjük, a kutatás megkezdése előtt mindig győződjenek meg róla, hogy a kért levéltári anyag valóban a kutatóterembe érkezett! A papíralapú kérőlapokon kikért iratanyagok kiszolgálási ideje továbbra is három munkanap.

Daróczi úti kutatótermünk nyitvatartása nem változik (H-Cs: 8.15-12.00, 12.30-15.45), és itt továbbra is marad az e-mailen vagy telefonon keresztül történő időpontfoglalás.

Kutatótermeink nyitvatartása tehát a következőképpen változik:

 

Ideiglenes kutatási korlátozás

Tájékoztatjuk továbbá Önöket arról, hogy a következő időszakban előfordulhat, hogy a kutatásra kikért iratanyag átmenetileg nem hozzáférhető. 2022-ben végezzük a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára Bécsi kapu téri épületében őrzött iratanyag állományvédelmi célú dobozolását. A munkálatok a Magánlevéltárak és Gyűjtemények és az 1945 előtti Kormányszervek Osztálya által kezelt gyűjteményeket egyaránt érintik. Az ideiglenes korlátozásról, illetve a kért levéltári anyag újbóli elérhetőségéről a kutatószolgálat munkatársai a lehető leghamarabb értesítik Önöket.

Türelmüket és megértéséküt köszönjük, kutatásához jó munkát kívánunk!

Kutatószolgálat

Utolsó frissítés:

2022.04.28.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges