Horvátország története és kultúrája egy kötetben

2023.12.08.
Ünnepélyes könyvbemutatót tart a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) az intézmény Országos Levéltára Bécsi kapu téri palotájában, a kiállító- és konferenciateremben, ahol Sokcsevits Dénes Horvátország a 7. századtól napjainkig című kötetet ajánlják a nagyközönség figyelmébe.

A december 12-én, kedden 11 órakor kezdődő eseményen köszöntőt mond Mikó Zsuzsanna, az MNL általános főigazgató helyettese, Mladen Andrlić, a Horvát Köztársaság magyarországi nagykövete és Lengyel Miklós, a Külgazdasági és Külügyminisztérium képzésekért, ösztöndíjprogramokért és tudománydiplomáciáért felelős helyettes államtitkára. A köszöntőket követően Varga Szabolcs, tudományos főmunkatárs (BTK Történettudományi Intézet) mutatja be a Horvátország a 7. századtól napjainkig című kötetet.

A könyv Horvátország első, önálló kötetben megjelent története magyar nyelven. A kiadvány a szomszédos ország ezerháromszázéves történetének legfontosabb eseményeit, a horvát kultúra legjellegzetesebb vonásait mutatja be. A szerző szándéka szerint a mű a kölcsönös jobb megismerést szolgálva közelebb szeretné vinni a szomszédos országhoz és nemzethez mindazokat, akik kezükbe veszik és elolvassák.

 

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a rendezvényen felvételek készülnek, amelyeket a Magyar Nemzeti Levéltár honlapján,
a sajtóban, és minden más levéltári közleményben és kiadványban felhasználhatunk.
A rendezvényen való részvétellel Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Nemzeti Levéltár lefényképezze és a felvételeket felhasználja.
Kérjük, olvassa el adatvédelmi szabályzatunkat!
Kérdéseivel kapcsolatban kérjük, forduljon hozzánk az alábbi címen: kozmuvelodes@mnl.gov.hu
 

Utolsó frissítés:

2023.12.13.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges