Az együttélés történelme: nemzetiségi kérdés Magyarországon

2021.01.19.
Az együttélés történelme: nemzetiségi kérdés Magyarországon címmel jelent meg a Magyar Nemzeti Levéltár legújabb kötete, amely egyben egy forrásgyűjtemény-sorozat első, bevezető darabja.

A MNL A kik vagyunk? Magyarországi nemzetiségek című kiállításának tematikája nyomán egy forrásgyűjtemény-sorozat kiadására vállalkozik, amely levéltári dokumentumok alapján kívánja bemutatni, feldolgozni a magyarság és a mindenkori magyar állam által elismert tizenhárom nemzetiség, valamint a hazai zsidóság együttélésének sok esetben ezer évre visszanyúló történetét, sorsát.

A Magyarországi kisebbségek: nemzeti, nemzetiségi és vallási közösségek most megjelent első kötete bevezető jelleggel nyújt áttekintést a témához. A tizenhárom tanulmány kronologikus rendet tartva mutatja be a magyarországi nemzetiségek és az államalkotó nemzet együttélésének ezeréves történetét. A kötetben szereplő írásokat a témát jól ismerő levéltárosok, és külsős történészek jegyzik.

A kötet címnegyede és tartalomjegyzéke az alábbi linken megtekinthető:
https://kisebbsegkutato.tk.hu/uploads/files/Az_egyuetteles_toertenelme.pdf


Tájékoztatjuk a tisztelt érdeklődőket, hogy a járványhelyzetre való tekintettel a könyvértékesítés intézményünkben jelenleg szünetel. A kötet hamarosan megvásárolható lesz, erről tájékoztatni fogjuk önöket honlapunkon. Köszönjük a türelmüket!

 

 

Utolsó frissítés:

2021.03.02.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges