A Magyar Nemzeti Levéltár a 16. Budavári Könyvünnepen

Szerző: Kanyó Ferenc
2018.09.03.
Hagyományainkhoz híven a Magyar Nemzeti Levéltár idén is részt vett a Budavári Könyvünnepen, amelyen bemutattuk a levéltár legfrissebb kiadványait. A rendezvényen résztvevő vásárlóknak pedig lehetőségük nyílt arra is, hogy ingyenesen ellátogassanak a levéltárba.

2018. augusztus 31. és szeptember 2. között rendezték meg a Budavári Könyvünnepet, immár tizenhatodik alkalommal. A Mátyás-templom mellett, a Szentháromság téren felállított pavilonokban számos kiadó és intézmény képviseltette magát a legújabb kiadványaival. A standunkon nemcsak a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának könyveit lehetett megvásárolni, hanem a megyei levéltárak köteteit is. Emellett a Budavári Könyvünnep vásárlóinak lehetőségük nyílt arra, hogy megtekintsék a levéltár Bécsi kapu téri épületét, valamint a nemrég megnyitott Kik vagyunk? Magyarországi nemzetiségek című kiállítást. A hamarosan búcsúzó Egy arisztokrata család története - A Károlyiak öt évszázada című tárlatot még az utolsó alkalmak egyikeként szintén megnézhették a könyvünnepről a levéltárba betérő látogatók.

A kollégáink tapasztalatai szerint a levéltári kiadványokat nagy érdeklődés övezte, többen érdeklődtek a családfa-kutatás lehetőségei iránt is.

Utolsó frissítés:

2018.09.10.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges