Levéltári sajtótájékoztató a családfakutatásról

2024.05.15.
2024. május 13-án a Magyar-Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Levéltára a kutatótermében a családfakutatást népszerűsítő, a Családfa – Családtörténeti Magazint, valamint a legfrissebb számában megjelent, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéhez kapcsolódó írásokat bemutató sajtótájékoztatót tartott.

Az eseményen dr. Kollega Tarsoly István, a Családfa Magazin alapítója és főszerkesztője mutatta be az immár második évfolyamába lépett tudományos-népszerűsítő folyóiratot és annak online változatát.

Dr. Csönge Attila igazgató a levéltár őrizetében lévő, családkutatást segítő forrásokról és a digitálisan elérhető adatbázisokról beszélt.  Ezen forrástípusok részletes ismertetésére biztosít lehetőséget a Családfa Magazin is, melyben történészek, muzeológusok és levéltárosok mutatják be olvasmányos stílusban, példákkal illusztrálva, hogy kitartó kutatással hogyan növelhetjük családfánkat, gazdagíthatjuk családtörténetünket.

A 2024. április 25-én megjelent legújabb lapszámban levéltárunk igazgató-helyettese, Horváth Gergő és főlevéltárosa, Mucsi László, továbbá Hortiné dr. Bathó Edit etnográfus, a Jász Múzeum nyugalmazott igazgatója is publikált. A szerzők a sajtótájékoztatón röviden ismertették, hogyan kapcsolódik kutatási területük a családfakutatáshoz.

A rendezvényről készült sajtóbeszámolók az alábbi linkeken tekinthetők meg:

https://www.szolnoktv.hu/hirek/agas-bogas-csaladfa

https://www.szoljon.hu/helyi-kultura/2024/05/leveltar-nyitott-lakossagi-csaladfakutatas?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=szoljon

Utolsó frissítés:

2024.05.15.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges