Gazdaság- és uradalomkutatás forrásai workshop

2024.06.07.
A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának és Fejér Vármegyei Levéltárának 2024. június 4-én nyílt „Nő, anya, társ. Asszonyok a Károlyi családban.” című időszaki kiállítását követően június 18-án az MNL Károlyi Kutatócsoportja és Heves Vármegyei Levéltára Gazdaság- és uradalomkutatás forrásai címmel workshopot rendez.

A Károlyi Kutatócsoport célja a Magyarország egyik legrégebbi nemesi családjához kapcsolódó kutatások ösztönzése, hiszen a Károlyiak évszázadokon át kiemelkedően fontos szerepet játszottak az ország történelmében.
A család történetével, az egyes családtagok életével, kastélyaikkal, birtokaikkal már régóta foglalkoznak különböző közgyűjteményekben, kutatóintézetekben, 2005-ben pl. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltár központi témájának választotta a levéltári napjai keretében.
A kutatócsoport létrehozása is egy nyíregyházi levéltári rendezvényen fogalmazódott meg 2016-ban, majd 2017. október 4-én a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban alakult meg és azóta számos helyszínen rendezett konferenciát, workshopot, kiállítást, többek között Nagykárolyban, Nyíregyházán, Baktalórántházán, Szatmárnémetiben, Budapesten.
Idén a kutatócsoport rendezvényének helyszíne Eger, a Megyeháza Barkóczy terme, ahová minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

1

 

Utolsó frissítés:

2024.06.07.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges